FOTOEPILACIJA

Fotoepilacija – Dugotrajna redukcija dlačica lica i tela, popularno nazvana “trajna depilacija”, “trajno uklanjanje dlačica“ili “trajna epilacija”

Uređaj ima aplikator s intenzivnom polarizirajućom svetlošću koji u nekoliko minuta, bezbolno i trajno uklanja dlačice na svim delovima tela kako kod žena, tako i kod muškaraca.IPL koristi jedinstvenu tehnologiju SPL (square puls light), a to je proces transmisije svetla koji daje izvanredne i sigurne rezultate. Nakon nekoliko fotoepilacija koža postaje meka i glatka, a dlačice nestaju kao da ih nikad nije ni bilo. Pulsirajuća svetlost se emituje visokim intenzitetom u vrlo kratkim impulsima. Trajanje impulsa kod fotoepilacije je svega nekoliko milisekundi. Setlosno zračenje selektivno upija pigment melanin u dlaci. Upijanjem se stvara toplota koja se prenosi na koren dlačice – folikul i ta ga toplota uništava. U nekoliko milisekundi razara se na stotine folikula samo jednim impulsom. Za razliku od lasera fotoepilacija je bezbolnija, jer naš IPL epilator emituje svetlost u rasponu od 600 do 1000 nm, što garantuje da ne utiče na vodu u tkivu i ne može doći do štetnih posledica bilo koje vrste. Eventualno se tokom tretmana IPL , u zavisnosti od regije i pripreme pre tretmana, može osetiti blago peckanje. Kod prvog tretmana fotoepilacije ovim uređajem pregleda se koža i tip dlačica, te odredjuje lični program tretmana. Naime, pulsirajuća svetlost koju emituje LAH IPL epilator može uticati samo na dlačice koje su u fazi rasta. Tretmani se rade u razmacima od 4-6 sedmica.

PRIPREMA ZA TRETMAN FOTOEPILACIJE

Najmanje tri nedelje pre tretmana fotoepilacije , treba prestati sa depilacijom voskom i započeti brijanje regije koja će se epilirati
2. Najmanje četiri nedelje pre i u toku tretmana fotoepilacije treba prekinuti izlaganje regije, koja će se epilirati, UV zracima (sunce, solarijum)
3. Četiri nedelje pre i u toku trajanja tretmana fotoepilacije ne treba koristiti proizvode za samopotamnjivanje kože
4. U pauzi izmedju tretmana fotoepilacije, dlačice sa tretirane regije treba isključivo brijati (po potrebi, a najmanje 2 puta izmedju dva tretmana)
5. Dan pre prvog i svih ostalih tretmana fotoepilacije, dlačice, sa regije koja se epilira, moraju biti obrijane tako da koža bude glatka!

KAKO POSTUPATI POSLE TRETMANA FOTOEPILACIJE

1. Najmanje 2 dana nakon tretmana fotoepilacije treba izbegavati izlaganje tretirane regije UV zracima i svim agresivnim preparatima (abrazivne mase – pilinzi i proizvodi koji sadrže voćne kiseline i Retinol)
2. Dlačice, nakon fotoepilacije , izrastaju iz kože u periodu od 15 do 30 dana, nakon čega se zapažaju delovi na kojima dlake više ne rastu.
3. Na svakom se tretmanu dobija odredjeni rezultat, a prosečan broj tretmana fotoepilacije je četiri.

KO NE MOZE KORISTITI TRETMAN FOTOEPILACIJE

1. Insulin zavisni dijabetičari, ne mogu biti podvrgnuti ovom IPL epilaciji.
2. Osobe koje koriste antikoagulantne lekove (Aspirin, Heparin) i nesteroidne antireumatike (Ibuprofen, Diklofen) trebalo bi da prestanu s terapijom deset dana pre i dva dana nakon tretmana.
3. Bolesti kože kao što su herpes, psorijaza, ekcem i slično.
4. Kliničko ispitivanje o provodjenju tretmana na trudnicama, bez obzira što svetlosni snop deluje tek nekoliko milimetara u dubinu kože i u načelu, ne bi trebalo da izazove nikakve smetnje, još uvek nije do kraja završeno, pa se preporučuje da se trudnicama tretman epilacije radi tek po završetku trudnoće.
5. Epilepsija je apsolutna kontraindikacija za bilo koji IPL tretman, jer svetlosni impulsi mogu isprovocirati epileptični napad!
6. Osobe sa crvenim (ridjim), svetlo smedjim, plavim i sedim dlakama, nisu kandidati za ovaj vid uklanjanja dlaka.
U periodu od 15 do 18 godina, potrebna je pismena saglasnost roditelja ili staratelja